4 maratona kļūdas, no kurām jāizvairās

4 maratona kļūdas, no kurām jāizvairās

Maratons nav viegls uzdevums, ja tev ir bijusi iespēja sacensties vienā.

Cik reižu esam nobraukuši, mūsuprāt, ideālo nobraukumu, un vai mēs sapņojam par treniņiem, par kuriem sapņojam, lai nobrauktu 17 vai 18 jūdzes maratonā un cīnītos par finišu?

Maratons aizņem īpašu cilvēku šķirni.

Es nedomāju, ka ir kāds ģenētisks gēns, kam jābūt, lai noskrietu maratonu.

Es domāju, ka vairāk cilvēku pārsteigtu sevi ar spējām, kas mums visiem piemīt, taču tas prasa šausmīgi daudz darba un ticības tam, ko mēs darām.

Gatavošanās maratonam ir vairāk nekā tikai liela nobraukuma noskriešana.

Es domāju, pirms pārkāpu 2008. gada ASV olimpisko triālu “B” standartu 2.22.00, kas, manuprāt, būtu sasodīti gandrīz neiespējams mērķis, bet ne simtprocentīgi nesasniedzams, noskrienot 130-50 jūdzes nedēļā. bija vienīgais veids.

Es ļoti kļūdījos tajā nodaļā.

Es noskrēju savu pašreizējo personīgo labāko laiku 2.19.35, skrienot no 90 līdz 100 jūdzēm nedēļā, un daudzas reizes, kad mēģināju noskriet vairāk nekā 130 jūdzes nedēļā ar visu laiku augstāko rezultātu 142 jūdzēm, es jutos daudz vājāks.

Tas nenozīmē, ka tik liela nobraukuma skriešana nedod rezultātus. Gerijs Lindgrēns, viens no ASV visu laiku ātrākajiem skrējējiem, reizēm nedēļā noskrēja pat 350 jūdzes.

Tas ir saistīts ar indivīdu, un daži skrējēji, veicot 50 jūdzes nedēļā, var sasniegt tādus pašus rezultātus kā citi skrējēji, veicot 140 jūdzes nedēļā. Lindgrēna bija tikai daži cilvēki, par kuriem es varu iedomāties pietiekami trakus, lai nobrauktu šāda veida nobraukumu.

1. Ar savu nobraukumu neaizraujieties skaitļos

Vienmēr ir nepieciešami mēģinājumi un kļūdas, lai atrastu šo jauko vietu, taču nekad nedomājiet, ka jums ir jānoskrien liels nobraukums, lai sasniegtu savus maratona mērķus.

Liza Raisnbergere, viena no manām tuvām draudzenēm un mentorēm, man daudzas reizes atgādināja, kamēr es trenējos Kolorādospringsā, ka runa nav par noskrieno jūdžu kvantitāti, bet gan kvalitāti.

Kad Bostonas maratona čempions dod padomu, es mēdzu klausīties.

Kāda jēga noskriet 100 jūdzes nedēļā, ja 90 procenti no šīm jūdzēm tiek noskrieti ar ātrumu 2 minūtes uz jūdzi lēnāk nekā jūsu mērķis 5 K līdz maratona skrējiena tempam?

Jūs varat iegūt milzīgu spēku, skrienot šāda veida nobraukumu 5K līdz 10K distancēs, bet, runājot par sacīkstēm, mēs runājam par enerģijas izmantošanu, un jums ir jāizglīto sevi par to, kādi ir iemesli, kā un kāpēc, tā sakot, jūsu iknedēļas treniņu režīms.

Kā mēs varam darboties pēc iespējas efektīvāk un ekonomiskāk, nepalēninot vai nepalēninot ar smalkāku ātrumu nekā mūsu konkurenti?

Noskrienot pārāk daudz jūdžu lēni, jūs netiksiet tuvāk jūsu mērķim, tāpēc nobraukuma labad mums ir jāskatās garām lielam nobraukumam.

Atkal, tas atgriežas pie tā, kādi ir jūsu mērķi maratonam.

Ja jūsu mērķis ir finišēt, tad tam, cik jūdžu nedēļā jūs pavadāt ar 70 procentiem vai lielāku anaerobās piepūles, tiešām nav tik lielas nozīmes, iespējams, uzmanība jāpievērš tikai izturības veidošanai un noskrieto jūdžu skaita palielināšanai.

Ja vēlaties sasniegt noteiktu tempu, piemēram, skriet maratonā ar ātrumu zem 9,09 promilēm (ap 4 stundām), tad mums ir jāizlemj, cik daudz laika pavadām pūlēm zem šī tempa un tādā tempā, kā arī mūsu atveseļošanās. starp.

Daži no pasaules labākajiem skrējējiem, tostarp Yuki Kawauchi no Japānas, skrien 90–100 jūdzes nedēļā.

Kawauchi viegli ir mans mīļākais maratonists, jo viņš izvēlas strādāt pilnu slodzi, neskatoties uz to, ka ir 2.08.14 maratonists.

2. Maratonā nekad nedrīkst aizmirst uzņemt pietiekami daudz kaloriju

Jūs vienmēr jutīsities labi pirmajās 10 jūdzes maratonā, bet kāpēc gaidīt, līdz sasniegsiet desmit jūdzes, lai uzņemtu visas kalorijas?

Viens no labākajiem padomiem, ko varu sniegt, ir paņemt līdzi vienu vai divas želejas un iebāzt tos savos šortos.

Paņemiet želeju 7., 14. un 21. jūdzē.

Tas, protams, nav iegravēts akmenī, bet mērķis ir uzņemt 100-150 kalorijas ik pēc 35 līdz 45 minūtēm maratona laikā.

Tas, ko skrējēji dažkārt aizmirst, ir tas, ka jūs varat paņemt želeju un nekavējoties iegūt 100-150 kalorijas saviem strādājošajiem muskuļiem, un, lai cik tas arī būtu svarīgi, dažreiz mēs varam neņemt vērā tā nozīmi un pārāk aizrauties skrējienā.

Padomājiet par to, cik daudz šķidruma jums būtu jāizņem, lai iegūtu līdzvērtīgu daudzumu? Padomājiet par savu parastā izmēra gatorade pudeli, kurā ir daudz šķidruma, bet ar želeju un dažiem ūdens malkiem, ko ar to uzņemt, jūs esat zeltains.

Degvielas uzpilde ir ļoti svarīga, un to nevar atstāt novārtā. Nav nozīmes tam, vai jūs 15 nedēļas pēc kārtas noskrējāt 120 jūdzes nedēļā vai noskrējāt lieliskus treniņus. Šī ir ļoti svarīga maratona kļūda, no kuras jāizvairās par katru cenu.

Ja jūs neuztverat degvielas uzpildīšanu sacensību laikā nopietni, jūsu smagais darbs un mēnešiem ilgā gatavošanās nedos vēlamo rezultātu.

Pārliecinieties, ka dzerat un nemalkojat ūdeni arī sacensību laikā.

Padomi